Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 slices bread, torn in pieces
- 820 g water
- 500 g green beans, ends trimmed
- 100 g red onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 60 g extra virgin olive oil
- 250 g potatoes, diced (2.5 cm)
- 2 heaped tsp fresh parsley leaves
- 170 g mushrooms, sliced
- 450 g milk
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 heaped tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper (opcjonalnie)
- ½ tsp ground black pepper (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Rice Salad with Vegetables
45 min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15 min
Edamame and Spinach Dip
5min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Moroccan Bean Soup
45 min
Coconut Creamed Kale
20 min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Steamed Pumpkin with Curried Lentils
1h 15 min
Spinach and Broccoli Terrine
4 Std. 40 Min
Creamy White Beans and Leeks
20 min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Red Cabbage
1h