Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1900 g water
- 6 medium eggs
- roast poultry leftovers (carcass, meat, skin and bones) (see tips)
- 3 - 5 garlic cloves (see tip)
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm, see tip)
- 15 g vegetable oil
- ½ - 1 tsp Chinese five spice powder (see tip)
- 2 pinches salt (see tip), plus ¾ tsp
- 70 g leeks, cut in pieces (5 cm)
- 140 g celeriac, cut in pieces (3-5 cm)
- 1 cinnamon stick
- 3 cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, halved and deseeded (see tip), plus extra sliced for serving
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (see tip)
- ¼ - ½ tsp black peppercorns (see tip)
- ¾ tsp salt
- 400 g dried rice noodles (e.g. pho or vermicelli)
- 20 - 30 g soy sauce, to taste
- 15 - 25 g fish sauce, to taste
- water, for cooking noodles
- 50 g fresh baby spinach, for serving
- spring onion, sliced (3 mm), for serving
- fresh mung beansprouts, for serving
- lime, cut in wedges, for serving
- 6 tsp sesame seeds, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2525 kJ / 604 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 917 mg
Alternatywne przepisy
Piri-piri spatchcock chicken
1 godz. 30 min
Lemongrass Beef Salad
30 min
Middle Eastern Brunch
1h 20 min
Cumin Rice
25 Min
Potato, Pea and Onion Samosa
1h 35min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 godz.
Ras el Hanout
15 Min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Chimichurri Roast Chicken
1h 20 min
Ghee Rice
1h 15min
Gochujang Ramen Noodles
30 min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2hod. 25min