Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g mirin
- 50 g rice wine vinegar
- 50 g honey
- 10 g light brown sugar
- 100 g white miso paste
- Wartości odżywcze
- na 280 g
- Kalorie
- 2029.2 kJ / 485 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 3738.1 mg
Alternatywne przepisy
Char Siu Marinade
10 Min
Baby-friendly Aubergine and Tahini Dip
55 dk
Baba Ganoush
1h
Basil Pesto
10 Min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1h
Ginger, Chilli and Soy Marinade
5min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1h 30min
Sous-vide Miso Aubergine
2 Std. 50 Min
Asian Vinaigrette
5min
Char Siu Bao Buns with Pickled Carrots
4h
Sumac and Tahini Houmous
10 Min