Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g whole milk
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 240 g ricotta cheese (see tip), at room temperature
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 medium eggs
- 1 Tbsp olive oil, plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing
- 1 tsp sugar
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried basil
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 829 kJ / 197 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 490 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sourdough Rye
51h 10 min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Dill and Feta Flatbread
1 Std. 20 Min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Pogača (bread)
3h
Bread Stuffed with Eggs and Green Beans
5u. 30min
Dill and feta flatbread
1 Std. 20 Min
White Finger Rolls
3 godz. 30 min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30min
Sourdough-style Loaf
122h 45 min
Parmesan and Rosemary Buns
1 godz. 45 min
Yoghurt Bread
2h