![Herb and Ricotta Dinner Rolls Herb and Ricotta Dinner Rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f181269-c932-4b15-a80c-01ec1ad1a6a8/Derivates/bc18c218-ef81-4bdf-9d68-81aa5b7aed52.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g whole milk
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 240 g ricotta cheese (see tip), at room temperature
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 medium eggs
- 1 Tbsp olive oil, plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing
- 1 tsp sugar
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried basil
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 829 kJ / 197 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 490 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Irish Stout and Walnut Bread
2h 50 min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3h 40min
Stuffed Brioche with Pork, Swiss Chard, Fennel and Cheese
5 Std.
Potato and Rosemary Focaccia
2h 35 min
Curry Bread Rolls
2h 10 min
Dill and feta flatbread
1 godz. 20 min
Feta, Olive and Herb Muffins
50 Min
Rye and Walnut Bread
1h 25 min
German Bread
4 godz. 15 min
Potato Farls
1 godz. 10 min
Yoghurt Bread
2 godz.