Wersje kompatybilne
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pineapple Chutney
- ½ fresh red chilli, deseeded if desired
- 100 g red pepper, cut in pieces (3 cm)
- 1000 g pineapple, peeled, cut in pieces (3 cm)
- ½ tsp chipotle chilli flakes
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp mustard seeds
- 50 g apple cider vinegar
- 200 g jam sugar
Hoisin Pulled Pork
- 10 g vegetable oil
- 150 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 800 g pork shoulder, boneless, in one piece
- 40 g tomato purée
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 200 g water
- 220 g hoisin sauce, plus extra for serving
- 40 g light brown sugar
- 1 Tbsp soy sauce
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 6 brioche burger buns
- 2 - 3 little gem lettuce, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3485 kJ / 833 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 892 mg
Alternatywne przepisy
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 godz. 40 min
Pulled Pork Burgers
4h 50min
Chicken Mushroom Fajitas (TM5)
1h
Beef stock paste
3h
Chicken Meatballs with Red Pesto
1h
Slow-cooked BBQ Pork Ribs
4h 25min
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1h 50min
Pan-fried Bao Buns
1h 30min
Crispy Roast Pork Belly
4h 25min
Rhubarb Infused Aperol Spritz
1h 30min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h