Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 g cucumbers (approx. 2 cucumbers) unpeeled, ends trimmed, cut in segments no longer than pusher
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded if desired
- 5 g fresh coriander leaves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 1 Tbsp Korean chilli paste (gochujang)
- 15 g rice vinegar
- ½ tsp caster sugar
- 30 g light soy sauce
- 2 pinches fine sea salt
- sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 441 kJ / 105.4 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 493.6 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 Min
Pear Twists on Chocolate Custard
30 min
Baked Salmon with Spiralized Courgettes
30 min
Chai Vanilla Mocktail
45 min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 min
Spiralized Carrots and Apple Salad with Feta and Walnuts
15min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM6)
55 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30 min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15min
Cheesecake Brownies
1h 55min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 Min