Arroz con lentejas al estilo egipcio (Kusherie)

Arroz con lentejas al estilo egipcio (Kusherie)

4.7 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

Salsa de yogur y menta
  • 2 - 3 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
  • 2 yogures naturales
Salsa de tomate
  • 30 g de aceite de oliva
  • 400 g de tomate triturado en conserva
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 cucharadita de azúcar
Arroz
  • 250 g de arroz blanco de grano largo
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de aceite de oliva
  • 480 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 400 g de lentejas cocidas en conserva (aclaradas y escurridas)
Cebolla
  • 20 g de aceite de oliva
  • 300 g de cebolla en octavos
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 895.7 mg
Białko 13.6 g
Kalorie 2168 kJ / 518 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 66.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...