![Fougasse mentonnaise Fougasse mentonnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9146e61b-e1e9-497a-8d2d-d204cb3a6388/Derivates/d45f4825-be9c-4d5c-8797-1eca069800ae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 40 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 25 g de poudre d'amande
- 25 g de raisins secs
- 25 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 25 g de beurre fondu
- 25 g de pignons de pin
- 1 c. à café de graines d'anis vert
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
- 50 g de vin blanc
- 1 pincée de sel
- 40 g d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1130.3 kJ / 269.6 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 67.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3j
Truffes à la liqueur d'amande
1h
Cake aux fruits confits
4 Std. 30 Min
Brioche des rois
6u. 35min
Agua de sapo
15 min
Couronne des rois espagnole
3j
Pompe croquante à la crème
5 Std. 30 Min
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40 min
Baklava doré
25klst 25 min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3h 15min
Cocas niçoises
3h 15min