Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 40 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 25 g de poudre d'amande
- 25 g de raisins secs
- 25 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 25 g de beurre fondu
- 25 g de pignons de pin
- 1 c. à café de graines d'anis vert
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
- 50 g de vin blanc
- 1 pincée de sel
- 40 g d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1130.3 kJ / 269.6 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 67.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 godz.
Cake aux fruits confits
4h 30min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min
Biscuits italiens aux fruits secs
35 Min
Kouglof alsacien
17h 10min
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
12h 25min
Biscuits amande-griotte
12h
Couronne des rois espagnole
3h
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Brioche à la crème de whisky
3 godz. 35 min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min