Artichauts à l'huile

Artichauts à l'huile

3.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g

Składniki

  • de vinaigre de vin blanc
    750 g
  • de vin blanc sec
    250 g
  • de sel
    1 c. à soupe
  • de cœurs d'artichaut frais (env. 50 g chacun)
    10 - 12
  • gousses d'ail
    1 - 2
  • feuilles de laurier frais
    2
    2 feuilles de laurier déshydratées
  • de persil déshydraté
    3 pincées
  • de romarin déshydraté et haché
    1 pincée
  • grains de poivre noir
    10
  • d'huile d'olive extra vierge et 1-2 c. à soupe pour le bocal et pour couvrir complètement les artichauts si nécessaire
    80 g
  • eau pour la cocotte-minute

Wartości odżywcze na 50 g

Kalorie 146.7 kcal / 613.8 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 6.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 745.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...