Manzo alla Wellington con purè di patate e carote al vapore

Manzo alla Wellington con purè di patate e carote al vapore

4.9 9 ocen
Przygotowanie 1 godz. 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Manzo alla Wellington
  • di funghi porcini secchi
    10 g
  • di acqua bollente
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di filetto di manzo
    700 g
  • di funghi champignon in quarti
    300 g
  • scalogni a metà
    2
  • di burro a cubetti
    50 g
  • di timo fresco solo foglie
    3 - 4 rametti
  • di vino Porto
    120 g
  • di sale + q.b.
    ½ - 1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato + q.b.
    1 cucchiaino
  • di pasta sfoglia (vedere consigli)
    360 g
  • uovo sbattuto
    1
Carote, purè e salsa
  • di acqua
    500 g
  • di carote a fette (5 mm)
    600 g
  • di latte
    350 g
  • di patate pelate, a fette (5 mm)
    1000 g
  • di sale marino
    1 cucchiaino
  • di vino Porto
    50 g
  • sale q.b.
  • pepe nero macinato q.b.
  • di burro a cubetti
    25 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1086 kcal / 4547 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 89 g
Błonnik 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...