Wersje kompatybilne
Manzo alla Wellington con purè di patate e carote al vapore
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manzo alla Wellington
- 10 g di funghi porcini secchi
- 150 g di acqua bollente
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 700 g di filetto di manzo
- 300 g di funghi champignon, in quarti
- 2 scalogni, a metà
- 50 g di burro, a cubetti
- 3 - 4 rametti di timo fresco, solo foglie
- 120 g di vino Porto
- ½ - 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato + q.b.
- 360 g di pasta sfoglia (vedere consigli)
- 1 uovo, sbattuto
Carote, purè e salsa
- 500 g di acqua
- 600 g di carote, a fette (5 mm)
- 350 g di latte
- 1000 g di patate, pelate, a fette (5 mm)
- 1 cucchiaino di sale marino
- 50 g di vino Porto
- sale q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- 25 g di burro, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4547 kJ / 1086 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 14.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1h
Dado di pollo senza sale
50 min
Torta coi becchi
Brak ocen
Panettone gastronomico farcito
7h 30min
Cuori di speck e noci al forno
1 godz. 30 min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Triplo dessert di frutta
10min
Zighinì (Stufato di manzo)
50 min
Miscela 7 spezie
10min
Sushi Burrito
45 min
Costine di maiale BBQ con purè di patate
5u. 50min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2h