Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo Emmental cortado em pedaços
- 1 dente de alho
- 1 pé de tomilho, só as folhas
- 100 g leite
- 200 g natas c/ 30-40% de gordura
- 3 pitadas de noz-moscada
- ½ c. chá de sal
- 3 pitadas de pimenta
- 650 g bolbo de aipo cortado em pedaços (3-4 cm aprox.)
- 500 g água
- 650 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos (2 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1211.8 kJ / 289.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 382.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes de frango com milho
1 Std. 15 Min
Bolinhos de arroz com tomate
40 Min
Alho-francês com ovo macio e molho de soja e avelã
45 Min
Legumes com arroz vietnamita
40 Min
Empadão de batata e cogumelos
1 Std. 20 Min
Salada de batata e pepino
35 Min
Massa com molho beringela e tomate
45 Min
Tiramisu de chocolate
2 Std. 30 Min
Empadão da consoada
1 Std.
Massa preguiçosa
1 Std.
Curgete à Parmegiana
45 Min
Curgetes recheadas com atum
1 Std.