Gratinado de batata e aipo

Gratinado de batata e aipo

4.6 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 doses

Składniki

  • queijo Emmental cortado em pedaços
    50 g
  • alho
    1 dente de
  • tomilho só as folhas
    1 pé de
  • leite
    100 g
  • natas c/ 30-40% de gordura
    200 g
  • noz-moscada
    3 pitadas de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    3 pitadas de
  • bolbo de aipo cortado em pedaços (3-4 cm aprox.)
    650 g
  • água
    500 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos (2 cm aprox.)
    650 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 289.7 kcal / 1211.8 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 382.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...