Tourte pommes de terre, poireaux, champignons et lardons

Tourte pommes de terre, poireaux, champignons et lardons

4.6 81 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de beurre doux froid et coupé en morceaux, puis un peu pour le plat
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
  • d'échalotes coupées en deux
    80 g
  • de poireaux coupés en tronçons (3 cm)
    150 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de lardons fumés
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • de champignons de Paris frais émincés
    400 g
  • de sel
    4 pincées
  • de poivre moulu
    4 pincées
  • de pommes de terre coupées en rondelles (2 mm)
    900 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 534.8 kcal / 2232 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 48.5 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Sód 877.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...