Tourte pommes de terre, poireaux, champignons et lardons

Tourte pommes de terre, poireaux, champignons et lardons

4.6 86 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 75 g de beurre doux froid et coupé en morceaux, puis un peu pour le plat
  • ½ c. à café de sel
  • 50 g d'eau
  • 80 g d'échalotes coupées en deux
  • 150 g de poireaux coupés en tronçons (3 cm)
  • 20 g d'huile d'olive
  • 200 g de lardons fumés
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 400 g de champignons de Paris frais émincés
  • 4 pincées de sel
  • 4 pincées de poivre moulu
  • 900 g de pommes de terre coupées en rondelles (2 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 877.3 mg
Białko 12.8 g
Kalorie 2232 kJ / 534.8 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Węglowodany 48.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...