Urządzenia i Akcesoria
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia foremek
-
4 marakuje dojrzałe, tylko miąższ (ok. 70 g, patrz wskazówka)
-
100 g mango, z puszki, w syropie odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 jajka
-
110 g mąki pszennej typu 550
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
600 g wody
-
200 g mleka
-
2 żółtka
-
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
liście mięty, świeże ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
242 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
1719.4 kJ /
410.7 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
52.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4 godz. 40 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 min
Aioli
5 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Panna cotta
3 godz. 15 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min