
Urządzenia i Akcesoria
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia foremek
-
4 marakuje dojrzałe, tylko miąższ (ok. 70 g, patrz wskazówka)
-
100 g mango, z puszki, w syropie odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 jajka
-
110 g mąki pszennej typu 550
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
600 g wody
-
200 g mleka
-
2 żółtka
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
liście mięty, świeże ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
410.7 kcal /
1719.4 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Sód
242 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bombardino
15 dk
Affogato bananowe z kawą zbożową
12sa 40 dk
Budyń z syropem klonowym
20 dk
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4sa 40 dk
Pomarańczowy krem angielski
2sa 30 dk
Korzenny crème brulée
3sa 30 dk
Krem pomarańczowy
35 dk
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6sa 25 dk
Zefir truskawkowy z bezami
15 dk
Sos waniliowy
10 dk
Naleśniki à la Suzette
55 dk
Kogel-mogel
5 dk