Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady

Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady

4.3 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 sztuk

Składniki

Nadzienie z białej czekolady i truskawek
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    90 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    40 g
  • masła
    5 g
  • truskawek, liofilizowanych (patrz wskazówka)
    20 g
Temperowanie czekolady
  • różowej czekolady pokrojonej na 1 cm kawałki lub w formie pastylek (patrz wskazówka)
    300 g
  • złoto jadalne, w płatkach (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 152.4 kcal / 639.9 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 19 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...