Urządzenia i Akcesoria
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 sztuk
Składniki
Nadzienie z białej czekolady i truskawek
-
90 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
5 g masła
-
20 g truskawek, liofilizowanych (patrz wskazówka)
Temperowanie czekolady
-
300 g różowej czekolady pokrojonej na 1 cm kawałki lub w formie pastylek (patrz wskazówka)
-
złoto jadalne, w płatkach (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
19 mg
Białko
2 g
Kalorie
639.9 kJ /
152.4 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
15.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ KOBIET
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Perłowy tort piętrowy
72 godz.
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1 godz.
Czekoladki adwentowe
2 godz. 15 min
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 godz. 50 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min