Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie z białej czekolady i truskawek
- 90 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 g masła
- 20 g truskawek, liofilizowanych (patrz wskazówka)
Temperowanie czekolady
- 300 g różowej czekolady, pokrojonej na 1 cm kawałki lub w formie pastylek (patrz wskazówka)
- złoto jadalne, w płatkach do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 639.9 kJ / 152.4 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30min
Różowy koktajl hibiskusowo-malinowy
5min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Czarny makaron
1h
Wegański żel owocowy
1 godz. 15 min
Czekoladki z orzechami
1h 30min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Czekoladowe łyżeczki
3u. 25min
Sok z owoców jagodowych (od 6. miesiąca życia)
10min
Banany w czekoladzie
1h
Truskawki w czekoladzie i gorąca czekolada do picia
40min
Torcik Królowej Wiktorii
1h