
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie z białej czekolady i truskawek
- 90 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 g masła
- 20 g truskawek, liofilizowanych (patrz wskazówka)
Temperowanie czekolady
- 300 g różowej czekolady, pokrojonej na 1 cm kawałki lub w formie pastylek (patrz wskazówka)
- złoto jadalne, w płatkach do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 639.9 kJ / 152.4 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladki z orzechami
1 godz. 30 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Małe domki z piernika na kubek
5 godz. 30 min
Czekoladowe łyżeczki
3 godz. 25 min
Banany w czekoladzie
1 godz.
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Burgery Kulfona
2 godz.
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 25 min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 godz. 45 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM5)
20 min