
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 sztuk
Składniki
Nadzienie z białej czekolady i truskawek
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki90 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu40 g
-
masła5 g
-
truskawek, liofilizowanych (patrz wskazówka)20 g
Temperowanie czekolady
-
różowej czekolady pokrojonej na 1 cm kawałki lub w formie pastylek (patrz wskazówka)300 g
-
złoto jadalne, w płatkach (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
152.4 kcal /
639.9 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
9.4 g
Węglowodany
15.4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
19 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ KOBIET
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Karmelowe macchiato
30 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Wegański żel owocowy
1 godz. 15 min
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min