Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g boneless pork leg roast
- 1 tbsp rock salt, plus extra for crackling
- 130 g zucchini (approx. 1), cut into pieces
- 25 g pumpkin seeds
- 25 g sunflower seeds
- 2 - 3 sprigs fresh sage, leaves only (approx. 10-12 leaves)
- 60 g streaky bacon, cut into pieces
- 100 g onion, cut into quarters
- 15 g extra virgin olive oil
- 250 g pork mince
- 30 g dried cranberries
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1728.7 kJ / 411.6 kcal
- Białko
- 46.6 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 944.5 mg
Alternatywne przepisy
Pork meatballs with couscous
50min
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Cider-brined pork chops with apple dressing
2h 20min
Beef ragu
1h 25min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13 Std.
Beef and beer pie
1h 40min
Pork and gravy with red wine cabbage
1h 10min
Thai chicken wraps
40min
Lamb kleftiko
4 godz.
Veal pizzaiola
40min
Pork, apricot & coconut wraps
50min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min