Wersje kompatybilne
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond milk ice cream
- 280 g almond milk (see Tips)
- 220 g pouring (whipping) cream
- 2 egg yolks
- 1 tsp vanilla bean paste
- 20 g honey
- 140 g raw sugar
Orange puddings
- 70 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 140 g caster sugar
- 120 g day old bread
- 200 g almond milk (see Tips)
- 2 eggs
- 1 orange, juice and finely grated zest, no white pith
- ½ tsp ground cinnamon
- 120 g wholemeal plain flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1905.1 kJ / 453.5 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 307.8 mg
Alternatywne przepisy
White chocolate and coconut rice pudding
35 min
Chai tea
15 Min
Custard
10min
Sticky toffee puddings
1h
Brazilian cheese puffs
20 min
Passionfruit and coconut slice
5h
Mango, ginger and chilli chutney
25 Std. 10 Min
Savoury herb baked ricotta
2h 40min
Pumpkin and golden syrup pudding
1 godz. 10 min
Wholemeal crumpets
1h 40min
Lemon or lime butter
15 Min
Vanilla wet chai
15 Min