Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande

Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
10 portions

Składniki

La boisson végétale aux fruits secs
  • de fruits à coque variés et entiers (amandes, noisettes, cacahuètes, noix de cajou, par ex.)
    250 g
  • d'eau
    1500 g
  • de jus de citron
    5 - 10 gouttes
  • de gros sel
    1 pincée
  • de miel
    40 g
Le crumble aux agrumes et à la lavande
  • de pain dur coupé en morceaux
    150 g
  • orange
    1
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de miel
    20 g
  • de lavande
    1 c. à café
  • zeste de citron râpé
    ½
La crème glacée
  • de crème de coco
    250 g
  • œufs
    4
  • de gomme de guar (voir "Conseil(s)")
    1 c. à café
  • de miel
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 389 kcal / 1627.6 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 25.7 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 121.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...