Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 oranges non traitées
- 120 g de sucre en poudre
- 30 g de liqueur à l'orange, Grand Marnier par ex.
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1466.8 kJ / 350 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 27.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousseux de café glacé
5min
Goulash de boeuf et boulettes de pain
1h 30min
Sabayon classique
15min
Sabayon classique
15min
Yaourt aux fruits rouges
12 godz. 20 min
Sauce béarnaise
20min
Sabayon
15min
Sabayon anisé
15min
Sabayon
15min
Pommes flambées au cognac et glace vanille au pineau des Charentes
12 godz.
Soufflé glacé comme un Irish coffee
3h 45min
Glace à la moutarde
12 godz.