Bisque de homard au paprika

Bisque de homard au paprika

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • carapace de homard (900 g env.)
    1
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de cognac
    70 g
  • de vin blanc sec
    120 g
  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • de carottes coupées en morceaux
    200 g
  • gousses d'ail
    2
  • bouquet garni
    1
  • de fumet de poisson
    850 g
  • de paprika
    1 c. à soupe rase
  • gousse de vanille fendue
    1
  • de concentré de tomate
    1 c. à soupe bombée
  • de piment en poudre
    2 pincées
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de fécule de maïs délayée dans 2 c. à soupe d’eau froide
    25 g
  • de crème liquide entière
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 260 kcal / 1082 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...