Budini di riso con crema pasticcera alla zucca
TM6

Budini di riso con crema pasticcera alla zucca

4.6 (25 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 80 g di zucchero
  • 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
    lub ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 300 g di farina tipo 00
  • 150 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo

Crema pasticcera alla zucca

  • 600 g di acqua
  • 100 g di polpa di zucca a tocchetti
  • 500 g di latte intero
  • 2 tuorli
  • 80 g di zucchero
  • 50 g di farina tipo 00

Ripieno

  • 400 g di latte intero
  • 150 g di riso Carnaroli
  • 30 g di zucchero

Terminre la preparazione

  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1528.8 kJ / 365.4 kcal
Białko
7.9 g
Węglowodany
53.1 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
0.8 g
Sód
110.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy