Budini di riso con crema pasticcera alla zucca

Budini di riso con crema pasticcera alla zucca

4.5 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 pezzi

Składniki

Pasta frolla
  • 80 g zucchero
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
    ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 300 g di farina tipo 00
  • 150 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo
Crema pasticcera alla zucca
  • 600 g di acqua
  • 100 g di polpa di zucca a tocchetti
  • 500 g di latte intero
  • 2 tuorli
  • 80 g zucchero
  • 50 g di farina tipo 00
Ripieno
  • 400 g di latte intero
  • 150 g di riso Carnaroli
  • 30 g zucchero
Terminre la preparazione
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 110.8 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 1528.8 kJ / 365.4 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 53.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...