Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
-
1
limone, la scorza (senza la parte bianca)
lub ½ stecca di vaniglia, i semini estratti - 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo
- 1 uovo
Crema pasticcera alla zucca
- 600 g di acqua
- 100 g di polpa di zucca a tocchetti
- 500 g di latte intero
- 2 tuorli
- 80 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
Ripieno
- 400 g di latte intero
- 150 g di riso Carnaroli
- 30 g di zucchero
Terminre la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1528.8 kJ / 365.4 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 110.8 mg
Alternatywne przepisy
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Schiacciata con l'uva
2hod.
Gnudi toscani
40min
Schiacciata fiorentina
50 min
Tortini alle albicocche sciroppate
40min
Panforte
1h
Castagnaccio
1h
Pan co' Santi
7h
Crostini con fegatini di pollo
40min
Roastbeef in salsa verde con patate
40min
Roastbeef in salsa verde
40min
Torta della nonna (TM6)
1h 30min