Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 fogli di gelatina (20 g circa)
Base biscotto
- 70 g di burro a pezzi
- 150 g di biscotti tipo Digestive, a pezzi
- 10 g di zucchero vanigliato
Mousse
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 1 stecca di vaniglia, i semini
-
200
g di panna acida (crème fraîche)
lub 250 g di yogurt bianco - 50 g di zucchero
Gelatina alle pesche e guarnizione al cioccolato
- 200 g di pesche nettarine, sbucciate e a pezzi
- 50 g di acqua
- 20 g di zucchero
- 200 g di cioccolato fondente a tocchetti + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2854.7 kJ / 682.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 52.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 191.4 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 godz. 30 min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 Min
Canederli agli spinaci
2óra 30p
Mini strüdel salati al porro e salmone
1 Std. 20 Min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 min
Frutta secca dolce e speziata
1h
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 godz.
Frullato viola
10 min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 godz. 30 min
Fregola ai frutti di mare
40 Min
Cheesecake alle fragole
4sa 30 dk
Tortino con il cuore morbido al lampone
3 godz. 30 min