Mini mousse alle pesche

Mini mousse alle pesche

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 5 fogli di gelatina (20 g circa)
Base biscotto
  • 70 g di burro a pezzi
  • 150 g di biscotti tipo Digestive, a pezzi
  • 10 g di zucchero vanigliato
Mousse
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 200 g di panna acida (crème fraîche)
    250 g di yogurt bianco
  • 50 g di zucchero
Gelatina alle pesche e guarnizione al cioccolato
  • 200 g di pesche nettarine sbucciate e a pezzi
  • 50 g di acqua
  • 20 g di zucchero
  • 200 g di cioccolato fondente a tocchetti + q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 682.3 kcal / 2854.7 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 52.9 g
Węglowodany 45.8 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 30.6 g
Sód 191.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...