Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Golden syrup (sciroppo di zucchero)
- 300 g di polpa di zucca invernale a tocchetti (2-3 cm)
- 180 g di burro a pezzi + q.b.
- 3 uova
- 240 g di farina autolievitante
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1000 g di acqua
- gelato alla crema, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Appeltaart
1hod. 30min
Bicchierini di avena alla zucca
2h 20 min
Cupcake ai marron glacé
1h
Macedonia sottovuoto
2h
Castagne sottovuoto
1hod. 30min
Plumcake light al limone
55min
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2h
Torta soffice alla cannella (senza glutine)
1h
New York cheesecake allo skyr (senza glutine)
7h 30 min
Ciambella mele, zucca e olio di cocco
1hod. 30min
Torta mele e zenzero al Varoma
2h
Ciambella soffice con yogurt e farina di carrube
45min