Wersje kompatybilne
Cestini di pane con asparagi e crema al Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cestini di pane
- 150 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 5 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
Crema al Parmigiano Reggiano
- 500 g di acqua
- 200 g di punte di asparagi
- 150 g di latte
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 20 g di farina tipo 00
- 2 g di sale
- 20 g di burro
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 632.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi sottovuoto con fonduta al Parmigiano Reggiano
3h
Sformatini di patate con cuore filante
40 min
Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone
3 Std. 40 Min
Bagel con bacon e uova
2h
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1h 30min
Mazzolini di pasta sfoglia speck e formaggio
3h 50min
Rosa di Parma
1h 10min
Cestini al formaggio con salsa al peperoncino e confettura di lamponi
2 godz. 15 min
Bignè con crema di asparagi
1h 30min
Tortelli di zucca e Gorgonzola
1h 30min
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30 min
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
1h