Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero di canna
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di fecola di patate
- 120 g di burro freddo, a tocchetti
- 1 tuorlo
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 100 g di latte
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 50 g di farina tipo 00
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di zucchero vanigliato
- 2 pere Williams, sbucciate e a fette sottili
- 50 g di gherigli di noci a pezzi grossolani
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1035.7 kJ / 247.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 113 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30 min
Plumcake al mascarpone
2óra
Torta ai frutti rossi
3óra
Torta amaretti e mela
2óra
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2óra
Semifreddo alle noci
6 Std. 30 Min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30 min
Tortine ricotta e cioccolato
1óra
Torta soffice mascarpone e fragole
1óra 10p
Plumcake al cioccolato e pere
1óra
Crostata al cioccolato e lamponi
2óra
Torta della nonna (TM6)
1h 30 min