
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 oz white asparagus peeled, woody part discarded, cut into pieces (1½ in.)
- 3 ½ oz potatoes cut into pieces
- 2 oz yellow onions halved
- 1 garlic clove
- 20 oz water divided
-
1
vegetable stock cube
lub 1 heaping tsp homemade vegetable stock paste - ¼ - ½ tsp salt to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
-
2
oz spreadable cheese
lub 2 oz cream cheese -
2 - 3 ½
oz sour cream
lub 2 - 3 ½ oz Greek yogurt - 3 sprigs fresh parsley leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 94.2 kcal / 394.2 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Sód
- 219.4 mg
Alternatywne przepisy
Baked Spinach and Eggs
35min
Creamy Tomato Soup
30min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Cream of Asparagus Soup
15min
Leek and Potato Soup
40min
Berry Mousse
4u. 50min
Ratatouille
40min
Creamy Mushroom Soup
25min
Vegetable Soup
35min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
White Bean Soup
2u. 45min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min