![Cream of Asparagus Soup Cream of Asparagus Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8eae9f2f-3175-42bd-bf34-b109d554f6b6/Derivates/3ecf626c-130c-429f-9c0c-29d15446099e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 oz asparagus, woody ends removed, cut into pieces (1 in.)
- 2 oz salted butter
- 2 oz all-purpose flour
- 3 oz heavy whipping cream
- 25 oz skim milk
- 1 heaping tbsp vegetable stock paste
- ¼ tsp freshly ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Soup
25 min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Blue Cheese Soufflés
45 min
Mushroom Pâté
1 godz. 30 min
Asparagus Cream Soup
25 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Carrot Ginger Soup
20 min
Leek and Potato Soup
40 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Creamy Tomato Soup
30 min
French Onion Soup
1 Std. 10 Min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min