Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème glacée cheesecake (la veille)
- 150 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 260 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, égrainée
- ½ c. à café de sel
- 430 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de fromage à tartiner
La sauce aux myrtilles (le jour même)
- 250 g de myrtilles
- 180 g de sucre en poudre
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088.4 kJ / 499.1 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 309.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17h
Mini-Donuts
2 godz. 45 min
Sauce café-crème
35min
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Lassi épicé
1 Std. 10 Min
Samoussas sucrés
30min
Fettuccine tricolores à la norma
1h
Gaufre fourrée glace vanille, praliné et chocolat
14h
Pavlova végétalienne
3 Std.
Trifle poire, figue et noisette
1 Std. 10 Min
Glace à la pistache
12 godz.
Lohikeitto (soupe traditionnelle lapone)
40min