Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 5 g gengibre cortado em fatias (2 mm)
- 30 g azeite
- 20 g farinha
- 400 g peito de peru cortado em pedaços (4-5 cm apox.)
- 40 g alho-francês cortado em rodelas (5 mm aprox.)
- 80 g cenoura cortada em rodelas (5 mm aprox.)
- 40 g feijão-verde redondo congelado
- 4 c. sopa de molho de soja
- 1200 g água
-
200
g arroz agulha
lub 200 g arroz jasmine
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1894.5 kJ / 452.8 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 969 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peru com molho de cogumelos
40min
Guisado de peru com alho
45min
Lombo de porco com vegetais
40min
Frango a vapor com arroz de ervilhas
50min
Arroz de costeleta de porco ao estilo de Hong Kong
1h 30min
Peixe agridoce com arroz
1h 5min
Peru com ananás e chucrute
45min
Arroz de porco com cinco especiarias
50min
Pernas de frango ao sal com batatas picantes
1 Std. 20 Min
Peru com legumes
35min
Tagliatelle de peru carilado
50min
Frango com pimentos, cebola e arroz
1h