Empadão de peru com batata-doce

Empadão de peru com batata-doce

4.1 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 doses

Składniki

  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • dentes de alho
    3
  • azeite
    30 g
  • espinafres frescos
    300 g
  • malagueta s / sementes
    1
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    180 g
  • peito de peru cortado em pedaços (3 cm)
    500 g
  • bacon em cubos (1 cm)
    100 g
  • tomate em pedaços
    400 g
  • feijão-encarnado cozido escorrido
    400 g
  • vinagre balsâmico
    20 g
  • açúcar amarelo
    20 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta preta
    4 - 6 pitadas de
  • batata-doce cortada em pedaços pequenos
    800 g
  • farinha
    30 g
  • manteiga
    30 g
  • noz-moscada
    1 - 2 pitadas de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 552 kcal / 2311 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1023 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...