Massa com lentilhas e salsicha

Massa com lentilhas e salsicha

4.2 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 doses

Składniki

  • cenoura
    50 g
  • chalota
    40 g
  • manjericão mais q.b. p/ guarnecer
    6 - 8 folhas de
    1 c. chá de manjericão, seco
  • azeite
    30 g
  • salsichas de porco s/ pele e desfeitas
    200 g
  • água
    700 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • sal
    ½ c. chá de
  • massa curta, seca (cotovelos, laços, penne, etc.) (ver dica)
    320 g
  • lentilhas cozidas escorridas (ver dica)
    200 g
    170 g lentilhas secas, cozidas
  • vinagre balsâmico (opcjonalnie)
    10 g
  • pimenta
    3 - 4 pitadas de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 581.3 kcal / 2432.3 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 66.7 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 684.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...