Wersje kompatybilne
Medalhões de pescada com vinho branco e berbigão
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g medalhões de pescada (4 unid.)
- ½ c. chá de sal
- 4 fatias de queijo flamengo
- 4 fatias de presunto
- 2 dentes de alho
- 70 g cebola
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de colorau
- 100 g vinho branco
- 100 g água
- 500 g berbigão fresco e limpo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1660.7 kJ / 396.9 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 955.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35 Min
Papelotes de pescada e camarão com creme de cebola
40min
Bacalhau no forno
45min
Arroz de peixe com espinafres e limão
30min
Tiras de vaca e espargos salteados
30min
Pescada de coentrada com puré de brócolos
55 Min
Piano marinado em chá com legumes e arroz
1 Std. 40 Min
Lulas com laranja
55 Min
Tagliatelli com salmão salteado e pesto com pistácios
35 Min
Espetadas de cogumelos e bacon com arroz de repolho
40min
Frango com arroz à Bracarense
1 Std.
Carbonara de salsichas
40min