Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g chalota cortada em quartos
- 35 g manteiga
- 150 g rama de rabanete
- 600 g batata-doce cortada em pedaços pequenos
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 800 g água
- ½ c. chá de sal
- 150 g rabanetes cortados em fatias finas
- 1 pitada de pimenta preta moída
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de legumes sem sal
35 Min
Creme de feijão-branco com espinafres
30 Min
Sopa de cogumelos e couve roxa
1 Std.
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 min
Creme de cogumelos
45 Min
Sopa de feijão frade com coentros
30 Min
Sopa de tomate com grão, lentilhas e coentros
40 Min
Sopa de tomate e beringela
35 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Sumo de romã e framboesa (longa duração)
40 Min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50 min
Migas de espargos
45 Min