Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1550 g water
- 400 g wortelen, ongeschild, in stukken (4 cm)
- 250 g jasmijnrijst
- 200 g verse champignons, gehalveerd
- 150 g broccoli, in roosjes
- 1 teentje knoflook
- 20 g plantaardige olie
- 100 g pindakaas
- 10 g suiker
- 30 g sojasaus
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 10 g sesamolie
- 150 g rode paprika, in dunne schijfjes (± 0,5 x 5 cm)
- 50 g lente-uien, in stukken (3 cm)
- 150 g geroosterd en gezouten cashewnoten
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3159.9 kJ / 755.2 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 88.1 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 762.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30min
Scampi cajun citroen pasta
30min
Zoetzure tempé
Brak ocen
Gerookte Mexicaanse bonensoep
Brak ocen
Roze pompelmoes en rode bessensap
Brak ocen
Multi-inzetbaar | Gehaktballetjes met linguine en tomaat / met noedelsoep / met Griekse salade
1 Std. 30 Min
Salade van nieuwe aardappelen en asperges met dille-pesto
40min
Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip
1 Std.
Vegetarische bruine rijst
40min
Romige snijbietsoep
35min
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
1 Std.
Tandoori kip wraps
50 Min