Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1550 g water
- 400 g wortelen, ongeschild, in stukken (4 cm)
- 250 g jasmijnrijst
- 200 g verse champignons, gehalveerd
- 150 g broccoli, in roosjes
- 1 teentje knoflook
- 20 g plantaardige olie
- 100 g pindakaas
- 10 g suiker
- 30 g sojasaus
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 10 g sesamolie
- 150 g rode paprika, in dunne schijfjes (± 0,5 x 5 cm)
- 50 g lente-uien, in stukken (3 cm)
- 150 g geroosterd en gezouten cashewnoten
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3159.9 kJ / 755.2 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 88.1 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 762.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soba noodle mee goreng
Ninguna valoración
Pulled barbecue jackfruit
25 Min
Vegan moussaka
1h 50min
Zoetzure tempé
Ninguna valoración
Gele paprika shakshuka met avocado
25 Min
Romige champignons met knapperige geroosterde aardappelen
1 Std. 30 Min
Salade van nieuwe aardappelen en asperges met dille-pesto
40 Min
Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip
1 Std.
Salade met zwarte rijst, aardbeien en feta
1 Std.
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16h 50min
Vegetarische bonenburger
1 Std. 20 Min
Cholent
Ninguna valoración