Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 200 g Sahne
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 400 g Wasser
- 1 Knoblauchzehe
- 600 g Hähnchenbrust, in Würfeln (3 cm)
- 200 g Pastinaken, in Würfeln (3 cm)
- 3 Prisen Salz
- 2 Eigelb
- 30 g Speisestärke
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1731 kJ / 413 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 751 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantes Mole-Hähnchen
55 min
Schlemmertopf
40min
Gefülltes Weihnachts-Hähnchen
3 Std.
Scottish Eggs
1 Std.
Putenbrust mit Honig-Senf-Marinade
30min
Hähnchen-Tajine
4h
Rinder-Cholent mit Winter-Gemüse
4h 20min
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
1 Std. 10 Min
Gedämpftes Kräuterfilet mit Marktgemüse und Blattsalat
45min
Rosenkohl-Hack-Auflauf auf Kartoffelpüree
2h
Birnen-Kartoffelstampf mit Kräuter-Frikadellen
40min
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1 Std.