![Hähnchen mit Zitronencreme und Pastinaken Hähnchen mit Zitronencreme und Pastinaken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C4AA2E25-D37A-4A2C-A638-4D41113B8CC9/Derivates/3a9a2a75-ee76-41fe-a4c7-9c9b6679ae6b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 200 g Sahne
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 400 g Wasser
- 1 Knoblauchzehe
- 600 g Hähnchenbrust, in Würfeln (3 cm)
- 200 g Pastinaken, in Würfeln (3 cm)
- 3 Prisen Salz
- 2 Eigelb
- 30 g Speisestärke
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1731 kJ / 413 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 751 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schlemmertopf
40 Min
Rinder-Cholent mit Winter-Gemüse
4 godz. 20 min
Slow Cooking Szegediner Gulasch
3h 40min
Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf
45 Min
Birnen-Kartoffelstampf mit Kräuter-Frikadellen
40 Min
Kabeljau sous-vide mit Kartoffelstampf
1h 50min
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45 Min
Hähnchen provençale mit Reis und Pfirsichen
1 Std.
Kabeljau mit Erbsen-Minz-Risotto
35 Min
Putenfilet mit Pfirsich-Chilisauce
45 Min
Putenbrust mit Honig-Senf-Marinade
30min
One Pot Pasta mit Schinken-Zitronen-Sauce
25 Min