Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 15 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 110 g Wasser
- 2 Prisen Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 220 g Mehl
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 50 g Rucola und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Crème fraîche
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 150 g Garnelen, roh, ohne Kopf, geschält
- 200 g Rinderfilet, in Streifen
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 20 g Parmesan, gehobelt
- Teriyaki-Sauce zum Beträufeln (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1505 kJ / 359 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 711 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gedeckte Waldpilz-Tarte
1 Std. 45 Min
Rotbarsch mit Tomaten, Möhren und Reis
50 Min
Gefüllte Muschelnudeln
40 Min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2 Std. 20 Min
Fischfrikadellen mit Bärlauch-Zitronen-Crème-fraîche
30 Min
Garnelen-Knoblauch-Tarte
1 Std. 45 Min
Kabeljau mit Bärlauchkruste
45 Min
Garnelen-Pasta mit Pesto-Sauce
25 Min
Kartoffel-Lachs-Auflauf
1 Std. 40 Min
Schlemmerfilet unter der Knusperhaube
45 Min
Burrata-Pizza
1 Std. 40 Min
Frikadellen mit Pilz-Rahm-Sauce und Kürbis-Kartoffelstampf
1 Std. 10 Min