Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 500 g Rindergulasch
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 100 g Pastinaken, in Stücken
- 100 g Kartoffeln, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 900 g Wasser
- 10 g Honig
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Rindfleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Rindfleischbrühe (für 0,5 l) - 1 ½ TL Kurkuma
- 1 ½ TL Paprika de la Vera
- 1 Lorbeerblatt
- ½ - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 150 g Perlgraupen, mittel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1815 kJ / 434 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 839 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scharfe Spitzkohl-Curry-Suppe mit Geflügelhackbällchen
45 min
Winterlicher Hähnchen-Bohnen-Topf
1h
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35min
Rindfleischsuppe
40 min
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40 min
Geflügel-Ragout von der Keule
1h
Hähnchen mit Zitronencreme und Pastinaken
1 Std. 50 Min
Rinder-Champignon-Ragout mit Silberzwiebeln
1h 10min
Chicken Pot Pie
2h
Asiatisches Hühnerfrikassee
50min
Sauerkraut-Rahm-Gulasch mit Gnocchi
1h 30min