
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de sucre
- 5 oeufs séparer les blancs des jaunes
- 1 pincée de sel
- 250 g de carottes pelées, en morceaux (3 cm)
- 250 g d'amandes, avec peau
- 1 citron zeste prélevé à l'économe, jus réservé
- 80 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique
- 4 c. à soupe de kirsch
- 3 - 4 c. à soupe d'eau
- 12 carottes en massepain
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 376 kcal / 1573 kJ
- Białko
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 37 g