
Urządzenia i Akcesoria
Gâteau aux carottes argovien
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 parts
Składniki
-
de sucre550 g
-
œufs séparer les blancs des jaunes5
-
de sel1 pincée
-
de carottes pelées, en morceaux (3 cm)250 g
-
d'amandes, avec peau250 g
-
citron zeste prélevé à l'économe, jus réservé1
-
de farine de blé80 g
-
de levure chimique2 c. à café
-
de kirsch4 c. à soupe
-
d'eau3 - 4 c. à soupe
-
carottes en massepain12
Wartości odżywcze na 1 part
Kalorie
376 kcal /
1573 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Betty Bossi
10 Przepisów
Beneluks
Beneluks