Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'eau
-
1
c. à café de levure déshydratée (4 g)
lub 10 g de levure fraîche - 30 g de sucre brun
- 30 g de beurre, et plus pour graisser le moule
- 500 g de farine à pain
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au beurre
50min
Confiture à la fraise
1h 5min
Mousse glacée aux fruits rouges
10min
Pain au lait
2h 20min
Baguette
3 godz. 45 min
Mayonnaise
5min
Fond de légumes
45 min
Pain aux cinq graines
50min
Glace aux fruits
5min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 godz. 35 min
Pâte de base pour pain
24h 5min