Nids de spaghetti aux boules de lentilles

Nids de spaghetti aux boules de lentilles

4.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 portions

Składniki

  • d'oignons de printemps en morceaux (3 cm)
    150 g
  • de céleri en morceaux (3 cm)
    150 g
  • de carottes en morceaux (3 cm)
    150 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de lentilles rouges
    300 g
  • d'eau
    3530 g
  • de purée de tomates
    60 g
  • de sel et un peu plus pour la cuisson
    2 c. à café
  • de poivre noir moulu
    1 c. à café
  • oeufs
    3
  • de chapelure
    200 g
  • de la farine de blé pour travailler la pâte
  • de tomates concassées en conserve
    600 g
  • de vinaigre balsamique blanc
    20 g
  • de sucre
    2 c. à café
  • de crème fraîche, min 30% M.G.
    50 g
  • de pâtes sèches, type spaghetti
    500 g
  • de poivron rouge en triangles (1 cm x 1 cm x 1 cm)
    60 g
  • olives noires, dénoyautées en petits morceaux
    2 - 3
  • du persil frais pour décorer

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475.5 kcal / 1989.4 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 78.2 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 566.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...