Kotleciki orkiszowe z bułki

Kotleciki orkiszowe z bułki

3.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk

Składniki

  • ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
    250 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej z łodyżkami, pokrojonymi na kawałki
    ½ pęczka
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • wody
    300 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • białej bułki, czerstwej (ok. 2 szt.), pokrojonej na kawałki
    100 - 150 g
  • mleko (ok. 200 g), do namoczenia
  • jajka
    2
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 91 kcal / 380.7 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 120.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...