
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki orkiszowe z bułki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
-
250 g ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej z łodyżkami, pokrojonymi na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
300 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 - 150 g białej bułki, czerstwej (ok. 2 szt.), pokrojonej na kawałki
-
mleko (ok. 200 g), do namoczenia
-
2 jajka
-
¼ - ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
91 kcal /
380.7 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
13.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
120.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 Std.
Wegańskie burgery
45 Min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 Std. 20 Min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 Std. 30 Min
Pizza marinara
1 Std. 35 Min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 Std. 15 Min
Bulion z resztek warzyw
50 Min
Pizza z warzywami (TM5)
1 Std. 20 Min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 Min
Wegański majonez
15 Min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 Min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 Min