Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki orkiszowe z bułki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
-
250 g ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej z łodyżkami, pokrojonymi na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
300 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 - 150 g białej bułki, czerstwej (ok. 2 szt.), pokrojonej na kawałki
-
mleko (ok. 200 g), do namoczenia
-
2 jajka
-
¼ - ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
120.4 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
380.7 kJ /
91 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
13.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wytrawne placki dyniowe
40 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Wegańskie burgery
45 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Żurek wegański
35 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1 godz. 45 min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min