
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki orkiszowe z bułki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
-
ziaren orkiszu (patrz wskazówka)250 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej z łodyżkami, pokrojonymi na kawałki½ pęczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
wody300 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
białej bułki, czerstwej (ok. 2 szt.), pokrojonej na kawałki100 - 150 g
-
mleko (ok. 200 g), do namoczenia
-
jajka2
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
91 kcal /
380.7 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
13.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
120.4 mg