Kotleciki orkiszowe z bułki

Kotleciki orkiszowe z bułki

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk

Składniki

  • 250 g ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ pęczka natki pietruszki, świeżej z łodyżkami, pokrojonymi na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 - 150 g białej bułki, czerstwej (ok. 2 szt.), pokrojonej na kawałki
  • mleko (ok. 200 g), do namoczenia
  • 2 jajka
  • ¼ - ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 91 kcal / 380.7 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 120.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...