Pizza con patatas, boletus y salchichas frescas

Pizza con patatas, boletus y salchichas frescas

4.3 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 raciones

Składniki

Masa de pizza
  • 210 g de agua
  • 5 g de levadura prensada fresca
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 1 cucharadita de aceite de oliva para engrasar
  • 350 g de harina de fuerza
  • 1 cucharadita de sal
Relleno y montaje
  • 250 g de patatas en rodajas de 5 mm
  • 1 pellizco de tomillo seco
  • 500 g de agua
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • 120 g de salchicha cruda sin piel, desmenuzadas
  • 100 g de boletus frescos en rodajas (5 mm)
  • 120 g de mozzarella fresca en rodajas (7-8 mm)
  • aceite de girasol para engrasar
  • aceite de oliva
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 ramita de romero fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 449.3 mg
Białko 16.2 g
Kalorie 1545 kJ / 369 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...