Buñuelos de batata y gambas

Buñuelos de batata y gambas

4.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

Salsa de pescado
  • 1 diente de ajo
  • ½ chile fresco (guindilla) sin pedúnculo, ni semillas, en trozos
  • 15 g de azúcar
  • 15 g de salsa de pescado
  • 45 g de agua
Zanahoria encurtida
  • 15 g de vinagre
  • 20 g de azúcar
  • 30 g de agua
  • 100 g de zanahorias en rodajas finas (aprox. 2 mm)
Buñuelos
  • 350 g de batatas peladas
  • 350 g de gambas crudas peladas
  • 1 huevo
  • ½ cucharadita de sal
  • 100 g de agua con gas
  • 50 g de harina de arroz
  • 25 g de maicena
  • 1 pellizco de cúrcuma molida
  • ½ cucharadita de polvo de hornear
  • 250 - 350 g aceite de girasol para freír
  • 10 g de hojas de menta fresca
  • 150 g de lechuga

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1214.1 mg
Białko 17.1 g
Kalorie 3933.3 kJ / 940.1 kcal
Tłuszcz 77.6 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Węglowodany 46.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...