Plum cake de calabacín, chorizo y dátiles

Plum cake de calabacín, chorizo y dátiles

4.1 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

  • de dátiles sin hueso en mitades
    100 g
  • de azúcar de caña integral (panela)
    50 g
  • de calabacín troceado sin pelar
    250 g
  • huevos
    3
  • de mantequilla a temperatura ambiente en trozos (y algo más para untar el molde)
    100 g
  • de harina de repostería
    180 g
  • de levadura química en polvo
    1 sobre
  • de sal
    1 pellizco
  • de nueces peladas en cuartos
    60 g
  • de pipas de girasol
    20 g
  • de pipas de calabaza
    20 g
  • de chorizo semicurado en trozos de 1 cm
    100 g
  • de chorizo semicurado en rodajas
    50 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 415 kcal / 1737 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 26.2 g
Węglowodany 32.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 481.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...