
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Gulasz z żółtej soczewicy
-
120 g żółtej soczewicy, suszonej
-
200 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g daktyli Medjool, bez pestek przekrojonych na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 łyżka przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
240 - 280 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (1 puszka), zalewę zachować
-
100 - 120 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
60 g jarmużu tylko liście, bez twardych części, pokrojonego na kawałki
-
600 g wody
-
450 g mleczka kokosowego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Wegański mus czekoladowy
-
120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki
-
80 g daktyli Medjool, bez pestek przekrojonych na pół
-
50 g oleju kokosowego
Sałatka warzywna
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
150 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego
-
25 g kaparów, konserwowych odsączonych
-
60 - 80 g majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
-
1 - 2 łyżeczki musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
976.8 kcal /
4086.7 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
60.5 g
Węglowodany
108.5 g
Błonnik
28.5 g
Tłuszcz nasycony
37 g
Sód
1103.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6)
45min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1h
Wegetariańska zupa gulaszowa z dyni; Kokosowy ryż ze smażonymi bananami
55min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40min
Grecka zupa z soczewicy
40min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1h
Brokułowa zupa z soczewicą
25min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30min