
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Gulasz z żółtej soczewicy
-
żółtej soczewicy, suszonej120 g
-
marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki200 g
-
korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
daktyli Medjool, bez pestek przekrojonych na pół50 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek40 g
-
przyprawy garam masala (patrz wskazówka)1 łyżka
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (1 puszka), zalewę zachować240 - 280 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki100 - 120 g
-
jarmużu tylko liście, bez twardych części, pokrojonego na kawałki60 g
-
wody600 g
-
mleczka kokosowego450 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Wegański mus czekoladowy
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki120 g
-
daktyli Medjool, bez pestek przekrojonych na pół80 g
-
oleju kokosowego50 g
Sałatka warzywna
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół60 g
-
zielonego groszku, konserwowego odsączonego150 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych25 g
-
majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)60 - 80 g
-
musztardy Dijon1 - 2 łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
976.8 kcal /
4086.7 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
60.5 g
Węglowodany
108.5 g
Błonnik
28.5 g
Tłuszcz nasycony
37 g
Sód
1103.8 mg