Eiersalat mit gebratenen Garnelen

Eiersalat mit gebratenen Garnelen

4.5 166 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier (siehe Tipp)
    5
  • Wasser
    1000 g
  • Cornichons in Stücken
    80 g
  • Mayonnaise
    100 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¾ - 1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Senf
    1 TL
  • Apfelessig
    1 Spritzer
  • rote Paprika in Würfeln (5 mm)
    1
  • Mango reif, in kleinen Stücken (1 cm)
    120 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen (5 mm)
    2
  • Öl
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Garnelen, roh, geschält trocken getupft
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 443 kcal / 1856 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...