Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Radieschen-Kartoffel-Salat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Essig100 g
-
Rapsöl200 g
-
Senf, mittelscharf20 g
-
Honig10 g
-
Schalotten halbiert120 g
-
Gemüsebrühe500 g
-
Kartoffeln, vorwiegend festkochend in Würfeln (3 cm)900 g
-
Apfel, Sorte Granny Smith geviertelt150 g
-
Radieschen160 g
-
Salz2 TL
-
Pfeffer1 TL
-
Muskat½ TL
-
Kerbel fein gezupft5 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
636 mg
Białko
3 g
Kalorie
1433 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2024
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Birnen-Flammkuchen
1 godz. 30 min
Melonensalat mit Joghurt und Halloumi
15 min
Erdbeer-Feta-Stullen
10 min
Eier-Curry-Salat
1 godz. 30 min
Möhren-Fenchel-Salat
30 min
Lauwarmer Fenchel-Farfalle-Salat mit Salami
30 min
Kartoffel-Blumenkohl-Salat mit Schinken
1 godz.
Fenchel-Paprika-Salat mit Haselnuss-Dressing
30 min
Feldsalat mit Kaffee-Feigen-Dressing
20 min
Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
1 godz. 10 min
Marinierte Süßkartoffelscheiben mit Kräuterjoghurt
30 min
Möhren-Joghurt-Salat
5 min