Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes émondées
- 40 g de sucre en poudre
- 1 bouquet de persil frais, équeuté
- 500 g d'oignons, coupés en deux
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 dose de safran (opcjonalnie)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g de restes de viande cuite, coupés en morceaux
- 1 c. à café de quatre-épices
- 6 œufs
- 8 feuilles de brick
- 40 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3089.2 kJ / 742.2 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 47.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 591.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajine de veau aux coings
1h 10min
Poulet mesfioui
1 Std. 20 Min
Poulet yassa
12 godz.
Tajine de poulet aux légumes de printemps
1h
Minipastillas au poulet
55min
Pastilla poulet-poivron rouge
1h 25min
Accras de julienne
45 min
Poulet aux citron et amandes
1h 5min
Soupe harira
40 min
Pastilla
2h 20min
Couscous de veau
1h 25min
Beignets de crevettes
35min