Tourte aux pommes et fruits rouges

Tourte aux pommes et fruits rouges

4.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
4 parts

Składniki

Le fond de tarte
  • de farine
    250 g
  • d'amandes en poudre
    30 g
  • de sucre glace
    90 g
  • de beurre mou, en morceaux
    150 g
  • œuf
    1
La garniture
  • de pommes à cuire, en cubes
    300 g
  • de beurre en morceaux, et un peu pour le cercle
    40 g
  • de cassonade
    20 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café bombée
  • de sirop d'érable
    2 c. à soupe
  • de framboises
    125 g
  • de myrtilles
    125 g
  • de noix de pécan
    75 g
  • d'amandes en poudre
    2 c. à soupe bombées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 799 kcal / 3343 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...