Tourte aux pommes et fruits rouges

Tourte aux pommes et fruits rouges

4.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
4 parts

Składniki

Le fond de tarte
  • 250 g de farine
  • 30 g d'amandes en poudre
  • 90 g de sucre glace
  • 150 g de beurre mou, en morceaux
  • 1 œuf
La garniture
  • 300 g de pommes à cuire, en cubes
  • 40 g de beurre en morceaux, et un peu pour le cercle
  • 20 g de cassonade
  • 1 c. à café bombée de cannelle en poudre
  • 2 c. à soupe de sirop d'érable
  • 125 g de framboises
  • 125 g de myrtilles
  • 75 g de noix de pécan
  • 2 c. à soupe bombées d'amandes en poudre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 12 g
Kalorie 3343 kJ / 799 kcal
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...