Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre congelé, en cubes
- 125 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 65 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 2 mangues mûres, en lamelles
- le zeste d'un citron vert, finement râpé
- 3 c. à soupe de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1443 kJ / 346 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Trifle aux fraises
15 Min
Couronne à la pomme et au citron
50 Min
Tarte aux fraises et au poivre du Sichuan
3h 5 min
Tarte tutti frutti à la vanille
3 Std. 20 Min
Tarte à l’orange
6 Std. 5 Min
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3 Std. 15 Min
Tiramisu aux fraises
4 Std. 30 Min
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 Std. 20 Min
Quatre-quarts aux poires
55min
Gâteau aux poires
50 Min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1 Std.