![Pain tordu à l’armagnac et confit d’ail Pain tordu à l’armagnac et confit d’ail](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/730a1883bbfd747be7c72810169c42e3/Derivates/2042e28590154147fc5ec06fb2ba8707f8cafbd6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 410 g d'eau
- 10 g d'armagnac
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 10 g d'huile neutre, et un peu pour le saladier
- 60 g d'ail
- 5 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 351.3 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 665.5 mg
Alternatywne przepisy
Tempura de crevettes et sauce aigre-douce
30 min
Petits pains aux noix
4h 30min
Empanadillas
45 min
Pita au blé complet
1h 35min
Focaccia sauge et pommes de terre
2 godz. 50 min
Chausson nîmois
2ч.
Sauce café-crème
35 min
Velouté de panais, petits pois et moules
55 min
Baguette en épis au sésame
15 Std. 45 Min
Burger de bahn mi à la vapeur avec cornichons de carotte
45 min
Buns aux légumes et fromage
3h 45min
Pizza crème aux champignons, mozzarella et huile de basilic
2h 40min