Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 410 g d'eau
- 10 g d'armagnac
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 10 g d'huile neutre, et un peu pour le saladier
- 60 g d'ail
- 5 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 351.3 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 665.5 mg
Alternatywne przepisy
Pain à l'ail et au thym
2u. 20min
Pain au thym
1h 15min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Pain brioché au poulet pané et coleslaw avec mayonnaise au curry
7 godz. 50 min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3 Std.
Buns au porc frits
1h 30min
Minifocaccias moelleuses
3 Std. 30 Min
Pains de seigle au citron
3 Std. 50 Min
Beignets à la patate douce fourrés à la ricotta
1h
Cassata (gâteau sicilien)
5h
Pain aux olives
3 Std. 40 Min
Petits pains roulés au zaatar
4 godz. 30 min